Låt mig presentera Ior, grannens åsna. :)


Dessa bilder måste jag nästan förstora upp! Jag kommer aldrig kunna gå runt och tjura med Ior på väggarna! :D
Bananmuffins!
Underbart goda och saftiga muffins som är jättelätta att göra, snabbt går det också!
Nästa gång jag gör dem ska jag lägga i några bitar choklad i varje form innan jag gräddar dem, det kommer blir ljuvligt gott! :)
Det här receptet räcker till ca tolv muffins.
Du behöver:
2 bananer, delade i bitar
100g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil eller filmjölk
Gör så här:
1. Blanda banan, margarin och socker till en pösig smet. (Man ska egentligen använda en matberedare men jag körde med elvispen en stund och det fungerade precis lika bra.)
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
3. Födela smeten i muffinsformarna, som helst ska stå i en muffinsplåt så de inte rinner ut och blir platta. ;)
4. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Lilla Tingeling!




Tårtan innehöll: Chokladbottnar, hallon-/vaniljkräm, dumleganache, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp, marsipan och sockerkulor.

Då det var två personer som är nötallergiker på kalaset gjorde jag fyra helt nötfria cupcakes: Citronmuffins med vaniljfyllning och hallontopping.
Valencia fick också två cupcakes: Bananmuffins med mangofyllning och hallontopping.
Jag har aldrig gjort bananmuffins förut och hade lite förutfattade meningar om dem men jag blev glatt överaskad när jag smakade, dom var jättegoda och det är absolut inte sista gången jag bakar något med banan i! :)
Underbar Limemousse!
Den här moussen är fantastiskt god och en av mina favoriter att ha i tårtan eller på brownies/chokladmuffins!
Du behöver:
2 dl vispgräde
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
1 dl socker
1 tsk rivet limeskal
0,5 dl pressad limesaft (ca 3 limefrukter)
3-4 gelatinblad
Gör så här:
*Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
*Vispa grädden lätt, den ska fortfarande vara lite "rinnig".
*Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig.
*Smält gelatinet i limesaften tillsammans med limeskalet i en kastrull.
*Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden.
*Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar.
När man fångar en gäspning på bild..




Den sista bilden kan jag inte låta bli att skratta högt åt, hon ser så trumpen ut, lilla Maja. :)
En sjöjungfrutårta till Belle!



Tårtan innehöll: Färgade bottnar, vit chokladganache, limemousse, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp, marispan och sockerkulor.
Härliga frukost!

Döskalletårta till Aaron!


Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, dumleganache, hallon- och vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och marsipan.
Fransk chokladtårta!
Det här är en helt underbar tårta och om du gillar choklad kommer du älska den här!
Fransk Chokladtårta
Tårta:
250g smör
250g mörk choklad
6 ägg
2,5 dl socker
1 dl mjöl
Glasyr:
100g smör
150g choklad (70%)
0,5 dl honung
Så här gör du:
*Sätt ugnen på 175 grader.
*Smält smöret i en kastrull, finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills allt smält.
*Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda med chokladsmeten och sikta i mjölet.
*Smörj och mjöla en form med löstagbar botten (24-26 cm i diameter) och häll i smeten.
*Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten stelnat och börjat spricka på ytan. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
*Eftersom det är lite mjöl i smeten så sjunker tårtan lätt ihop, därför är det bäst att låta den svalna i formen med botten uppåt ovanpå en ugnsplåt. Då får den tid att jämna ut sig innan glaseringen.
*Ställ tårtan i frysen i en timme när den svalnat.
Glasyren:
*Finhacka chokladen och lägg i en skål. Smält smöret och häll det över chokladen, rör om tills all choklad smält.Tillsätt till sist honungen och rör om.
*Ta fram tårtan ur frysen, lägg upp den på ett fat och häll glasyren på. Stryk ut den jämnt, även på kanterna.
*Låt glasyren stelna och pudra på florsocker.
Hoppas det smakar!
När Jenna har ljusparty...
Söta fröken Jenna kom ner och hälsade på och ville ha ett ljusparty hos mig igår. Därför hann jag bara hem från jobbet i fredags vid 19:30 innan jag stod med förklädet på och ingredienserna på bordet. När klockan var 00:30 började jag bli färdig och ställde in den sista kakan i kylen. Mums!

Det blev till och med hallonmarmelad över efter makronerna men den försvinner fort! :)

Innan gästerna kom sprang jag upp till affären och köpte tulpaner, för det vet jag att mormor hade gjort om hon hade varit här! Hon älskar tulpaner och om hon hade bott närmare hade jag köpt en bukett till henne varje dag, hela våren! :)
På kakfatet finns: Hallonmakroner, Chokladsnittar, Cookies med vit choklad, Citroncupcakes med nutella och Smultron CakePops.
Kommer ni ihåg?
För ett tag sedan frågade jag er vad ni trodde att det här skulle bli, kommer ni ihåg?
Det började med att jag hittade den HÄR bloggen där jag fick idén om att virka in en kork till en flaska och sätta en liten ros på. När jag berättade det för min kompis son (7 år), som undrade vad jag gjorde, undrade han varför jag inte virkade in hela flaskan. "Vänta du, du ska få se", svarade jag och nu är flaskan invirkad. :)
När jag började tänkte jag inte längre än näsan räckte så jag började virka bottnen på flaskan och uppåt. Jag skulle så klart börjat med flaskhalsen för att kunna trä på den virkade flaskan på glasflaskan. Men det gjorde jag inte och det sista fick jag virka på flaskan. Så nu är den fast! Det blir ingen saft i den flaskan inte! ;)
Så här blev det:
Jag har virkat in en liten flaska också, fast den finns det ingen botten på eftersom jag började med flaskhalsen och vill kunna ta av och tvätta/byta överdrag till den.
Nu kan jag inte riktigt sluta virka in saker så det dyker upp nya färgklickar överallt här hemma. Ängla har fått en färggrann burk till sina pennor, Maja har fått en godisburk med yoghurtgodisar och på mitt skrivbord står en pennburk i lila/vitt tillsammans en burk gem. Fin förvaring. :)