Fransk chokladtårta!
Det här är en helt underbar tårta och om du gillar choklad kommer du älska den här!
Fransk Chokladtårta
Tårta:
250g smör
250g mörk choklad
6 ägg
2,5 dl socker
1 dl mjöl
Glasyr:
100g smör
150g choklad (70%)
0,5 dl honung
Så här gör du:
*Sätt ugnen på 175 grader.
*Smält smöret i en kastrull, finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills allt smält.
*Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda med chokladsmeten och sikta i mjölet.
*Smörj och mjöla en form med löstagbar botten (24-26 cm i diameter) och häll i smeten.
*Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten stelnat och börjat spricka på ytan. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
*Eftersom det är lite mjöl i smeten så sjunker tårtan lätt ihop, därför är det bäst att låta den svalna i formen med botten uppåt ovanpå en ugnsplåt. Då får den tid att jämna ut sig innan glaseringen.
*Ställ tårtan i frysen i en timme när den svalnat.
Glasyren:
*Finhacka chokladen och lägg i en skål. Smält smöret och häll det över chokladen, rör om tills all choklad smält.Tillsätt till sist honungen och rör om.
*Ta fram tårtan ur frysen, lägg upp den på ett fat och häll glasyren på. Stryk ut den jämnt, även på kanterna.
*Låt glasyren stelna och pudra på florsocker.
Hoppas det smakar!