Recept-Pepparkaksmousse!

Den här moussen passar alldeles utmärkt nu när julen närmar sig,
jag ska nog ha den i Änglas Lucia-tårta till dagis. Kanske tillsammans med en lingonmousse?
 

Pepparkaksmousse!

100g mörk blockchoklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
10-12 pepparkakor
eventuellt starkt kaffe, rom eller whisky som smaksättning

 

Gör så här:

 

*Krossa pepparkakorna i en mortel eller matberedare.

 

*Dela blockchokladen i bitar och smält i ett vattenbad.

 

*Rör ner äggulorna i chokladen och låt den svalna.

 

*Vispa grädden lagom hårt, den ska vara len och luftig.

 

*Blanda försiktigt ner hälften av grädden med en stor sked i chokladen så att det blandas väl.

 

*Vispa ner resten av grädden och pepparkakskrosset i blandningen- försiktigt igen så att moussen behåller sin luftighet.

 

*Häll upp moussen i små formar om den ska ätas som dessert eller i en skål om den ska stå på julbordet. Ställ i kylskåp för att stelna.

 

*Dekorera med pepparkakor före serveringen.


Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall