Recept-Pepparkaksmousse!
Pepparkaksmousse!
100g mörk blockchoklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
10-12 pepparkakor
eventuellt starkt kaffe, rom eller whisky som smaksättning
Gör så här:
*Krossa pepparkakorna i en mortel eller matberedare.
*Dela blockchokladen i bitar och smält i ett vattenbad.
*Rör ner äggulorna i chokladen och låt den svalna.
*Vispa grädden lagom hårt, den ska vara len och luftig.
*Blanda försiktigt ner hälften av grädden med en stor sked i chokladen så att det blandas väl.
*Vispa ner resten av grädden och pepparkakskrosset i blandningen- försiktigt igen så att moussen behåller sin luftighet.
*Häll upp moussen i små formar om den ska ätas som dessert eller i en skål om den ska stå på julbordet. Ställ i kylskåp för att stelna.
*Dekorera med pepparkakor före serveringen.