Recept-Päronmousse!
Päronmousse!
4 gelatinblad
1 burk päronpuré (finns i barnmatshyllan)
2 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde
*Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
*Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
*Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran.
*Rör om tills gelatinet smält.
*Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
*Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden.
*Låt stelna i kylskåp i ett par timmar.
2 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
*Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
*Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
*Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran.
*Rör om tills gelatinet smält.
*Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
*Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden.
*Låt stelna i kylskåp i ett par timmar.
Kommentarer
Trackback