Recept till jorgubbs- och limecheescake!

Det här är en helt underbar cheescake som är enkel att göra.



Botten:
10 digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
500 g Kesella vanilj
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker

Topping:
2 gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.

2.
Krossa kexen fint i en mortel.

3.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

4.
Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

5.
Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter. Vispa ihop Kesella, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker och vaniljsocker.

6.
Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 minuter.

7.
Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

8.
Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen.

9.
Ta upp gelatinet ur vattnet, krama försiktigt ur och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning.

10.
Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.

11.
Ställ i kylen minst 4 timmar innan servering.


Lycka till!


Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall