Recept till jorgubbs- och limecheescake!
Det här är en helt underbar cheescake som är enkel att göra.
Botten:
10 digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
500 g Kesella vanilj
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
Topping:
2 gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Krossa kexen fint i en mortel.
3.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4.Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5.Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter. Vispa ihop Kesella, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker och vaniljsocker.
6.Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 minuter.
7.Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
8.Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen.
9.Ta upp gelatinet ur vattnet, krama försiktigt ur och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning.
10.Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan.
11.Ställ i kylen minst 4 timmar innan servering.
Lycka till!