Bananmuffins med choklad smörkräm=MUMS!
Banan och choklad är så underbart gott tillsammans och de här cupcakesen slår det mesta! Att både muffinsarna och smörkrämen är enkla att göra är ju inte heller fy skam. ;)
Bananmuffins. ca 12 st.
2 bananer (3 om du vill ha mer banansmak)
100g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil eller filmjölk
*Sätt ugnen på 225 grader.
*Blanda/vispa/rör banan, smör och socker till en pösig smet. (Jag använder en assistent med ballongvisp)
*Knäck i äggen och vispa någon minut innan du blandar i övriga ingredienser. Glöm inte att blanda bakpulver och bikarbonat ordentligt med mjölet innan du vispar ner det i smeten.
*Fördela smeten i muffinsformar. (Använd gärna en muffinsplåt så får du höga, fina muffins.)
*Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Känn med en sticka så de inte är kladdiga i mitten.
Chokladsmörkräm,
150g rumsvarmt smör
2½ dl florsocker
3 äggulor
100g naturell färskost
100g mörk choklad (smält)
2 tsk vaniljsocker
*Mosa ihop alla ingredienser till smörkrämen och vispa sedan med elvisp eller assistent till en jämn kräm.
(Om det blir klumpar av smöret i krämen så är smöret för kallt. Låt då krämen stå i rumstemperatur ytterligare och prova sedan att vispa igen.)
Spritsa/klutta/kleta smörkrämen på muffinsarna (som måste ha svalnat, annars smälter smörkrämen), ställ dem sedan i kylskåpen en stund så smörkrämen får kallna. Sen är det bara att mumsa!
Hoppas det smakar! :)
Så här lycklig var Ängla efter en smarrig cupcake! :)
Kommentarer
Trackback