Bring a cake to work day!

Så var den klar, tårtan jag ska ha med mig till jobbet i morgon. Det blev en enklare variant med blommor och en kantdekoration och lite pärlor. I den är det ljusa bottnar, vit chokladfluff och limemousse. Jag spacklade med en alldeles vanlig smörkräm med lite citronsaft i. Nu får den stå och gotta till sig i kylen till i morgon, hoppas den smakar lika gott som jag tror att den gör! 
 
Förresten!
Borde det inte införas en "ta med dig kaka/tårta till jobbet dag" nån gång i månaden? Tänk vilken gläjde det hade spridit! Mer tårta åt folket! ;)
 
 
 
 
Färgen blev lite tråkig på bilderna, jag får försöka ta bättre bilder i morgon i dagsljuset. :)
 
Ha en bra kväll!

Första tårtbottnen på evigheter!

På onsdag ska jag hälsa på på mitt jobb och bjuda på tårta innan jag går på föräldraledighet. Planen är att det ska vara limemousse och vit chokladfluff i och en ganska stilren dekorering. Men om jag känner mig själv rätt så hinner jag ändra mig sisådär 14 gånger innan den står klar i kylen, så vi får se hur slutresultatet blir. :)
 

Att välja smaker i din tårta.

Att få frågan "vad vill du ha för smaker i tårtan?" är inte alltid lätt att svara på. Därför har jag en lista med olika smaker att välja mellan. Har du något speciellt önskemål som inte står med i min lista går det säkert att ordna, bara säg till!
 
Börja med att bestämma vilken botten du vill ha i din tårta. En neutral, ljus botten eller eller chokladbotten? Det vanligaste är en ljus botten då smakerna i fyllningarna blir tydligare.
 
Nu ska du välja fyllning!
Det finns en oändlig massa tårtfyllningar, här är några att välja mellan:

*Fluff på en valfri choklad/karamell. Tex: Dumle, Geisha, Marianne, Polkagris, Polly eller varför inte favoritchokladkakan från Marabou?
*Päronmousse
*Kokosmousse
*Blåbärsmousse
*Limemousse
*Citronmousse
*Jordgubbsmousse
*Vaniljmousse
*Glasscreme
*Hallonmousse
*Mangomousse
*Rårörda hallon med vaniljcreme
 
Den absoluta favoriten (baserat på mina beställningar) är dumlefluff/rårörda hallon med vaniljcreme. Min personliga favorit är vit chokladfluff/limemousse.
 
Så, hur vill du att din tårta ska se ut? Ska den vara spritsad med en god smörkräm eller täckt med sockerpasta/marsipan? Färger? Någon text? Vill du ha något speciellt tema eller får jag lite fria händer? 
 
Hur många ska tårtan räcka till? Jag gör tre olika storlekar på runda tårtor; 8-10 bitar, 10-15 bitar, 15-20 bitar. 
Jag kan även baka allergivänligt men då blir det något färre smaker att välja emellan bland fyllningarna. 
 
Hör av dig så kan vi bolla idéer! 
 
/Alexandra
 
 
  
    
 

2 år senare..

Här har det inte hänt mycket på ett par år! Jag har inte bakat speciellt mycket alls faktiskt. Det har varit så mycket annat som kommit i vägen. 
Nu däremot! Nu ska jag vara mammaledig i fyra månader innan Änglas syskon kommer så jag hade tänkt baka och ta lite beställningar. Jag måste ju ha något att göra när tiden sniglar sig fram. ;) 

Kontakta mig på: tartfroken@hotmail.com RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall