Solen kom tillbaka!

Vilket underbart väder det var igår! Ängla hjälpte mig att diska på morgonen och på eftermiddagen mötte vi mamma och lillebror på lekplatsen. Det verklar bli lika fint väder idag så vi ska snart gå ut en svälng. Skönt att vara ledig från både jobb och dagis ibland. :)
Ha en underbar dag!

Dopet i helgen var alldeles fantastiskt!

Nu är vi hemma i Småland igen, jag och Ängla. Jag längtar redan tillbaka till Sthlm och familjen så vi åker nog snart upp igen. :)

Lilla Nelsons dop i lördags var alldeles underbart! Han var så duktig och tyckte inte att det var läskigt alls att få vatten på huvudet. :) Dopfikat med mina tårtor blev succé, jag var rädd att kokosmoussen inte skulle bli som jag ville, eftersom jag aldrig gjort den förut, men den blev jättebra och tårtorna fick mycket beröm, tackar! :)

Två av tårtorna innehöll: Ljusa bottnar, kokosmousse, blåbärsmousse, spacklad med grädde, täckta och dekorerade med sp.
De andra två innnehöll: Ljusa bottnar, limemousse, vit chokladganache, spacklad med grädde, täckta och dekorerade med sp.
Den lilla tårtan var glutenfri och hade samma fyllning som de två första (med blåbär och kokos).

Här kommer lite bilder från dopet och på tårtorna!

Tårtorna tog slut ganska fort. :)Här är min lilla guldklimp Nelson <3 och hans pappa Alirio som fyllde trettio samma dag. Vi hade fest för honom på kvällen och jag bjöd på chokladtårta, den var helt fantastisk!Tack Pia, Alirio, Nelson och alla andra för ett mycket trevligt dop! Det är en ära för mig att få vara fadder/gudmor till Nelson! <3

I morgon gäller det!

I morgon ska doptårtorna göras! Jag är superpeppad men en aning nervös. Fyllningarna är jag jättenöjd med men tänk om ingenting går som jag vill? :P Haha, nej då! Det ska nog gå bra! I morgon kommer också min kära mor upp (till Sthlm), jag saknar henne massor fast att vi träffades i måndags. Vilken mammagris jag är! ;)

Håll tummarna för fint väder och goda tårtor på lördag!
Ha det bra!

Jag tänker på dig <3


Ny design!

Jag satt ikväll och letade efter en ny design till bloggen och hittade den här. Jag fastnade på en gång men tänker byta ut bilden med blommorna mot något mer "tårtigt" om ni förstår vad jag menar. ;)
Hoppas ni gillar den nya designen lika mycket som jag gör!
Ha det bra!

Testtårta!

På lördag döps min lilla kusin Nelson. Jag känner mig mer som en moster än kusin eftersom hans mamma (min moster) är lika gammal som mig. Jag ska i vilket fall bli gudmor/fadder åt denna lilla guldklimp och få äran att göra hans doptårtor.
Samma dag fyller Nelsons pappa 30 år så vi ska ha lite fest för honom och ännu mer tårta men han har önskat en fransk chokladtårta, och eftersom jag aldrig gjort en sån så testade jag att göra en ikväll. Den blev fantastiskt god och var inte alls svår att göra! (Recept kommer.) En absolut favorit för chokladälskaren! Jag är ingen kaffedrickare men kan tänka mig att den smakar helt underbart med en kopp kaffe. ;)
Den var väldigt mäktig så den räcker till många.

Till Moas konfirmation!

En barndomsvän till mig ville ha en konfirmationstårta till sin lillasyster. Den skulle vara vit med en blond tjej som håller ett kors, eftersom systern skulle gå längst fram och hålla i korset i kyrkan, och lite rosa detaljer.
Jag tycker att jag fick till det ganska bra och så fick jag öva på att göra rosor, det är alltid lika roligt! :)
Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, nougatganache, hallon-/vaniljröra, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

Grattis Ulrika och Felicia!

Stort grattis i efterskott till Ulrika som fyllde jämnt och hennes dotter som fyllde sju år! :)
Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, limemousse, vit chokladganache, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

Grattis till Neas pappa!

Nea (som jag skrev om i tidigare inlägget) och hennes pappa fyller år ungefär samtidigt och två gemensamma kompisar till oss tyckte att han skulle få en tårta han också. Han är väldigt datorintresserad så jag bestämde mig för att göra en datormus till honom. Lite annorlunda och väldigt rolig att göra!
Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, dumleganache, vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp och marsipan.

Grattis Nea!

En liten tjej vid namn Nea fyllde tre förra helgen och skulle så klart firas med tårta! Neas mamma berättade för mig att Nea älskar färgen lila och hästar. Så självklart skulle lilla Nea få en tårta som passade just henne! Det var lite pilligt med staketet men med mycket tålamod och härlig musik att lyssna på så gick det ändå. :)
Jag fick senare höra att familjen och framför allt Nea var jättenöjda med tårtan, otroligt roligt att höra då jag var väldigt nöjd med resultatet! Tack! ;)
Tårtan innehöll: Lila bottnar (ljusa bottnar färgade med lila pastafärg), dumleganache, vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp, marsipan och tandpetare.

Avskedstårta till jobbet!

En kollega till mig har slutat och ville bjuda på tårta på sin sista dag. Jag fick i princis fria händer och blev sugen på att försöka göra en liknade tårta som jag sett på nätet. Det blev helt okej måste jag säga! :)
Alla på jobbet berömde den och tyckte att den var jättegod! Och att den var god förstår jag, det var ju dumle och hallon i, två av dom godaste fyllningarna! :)
Så här blev den:


Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, dumleganache, hallon-/vaniljröra, spacklad med grädde, täckt med sp och dekorerad med marsipan och sockerkulor.

Fullt upp i helgen!

Nu till helgen ska jag göra fyra tårtor, varav två av dom ska vara på två våningar. En "hej då-tårta", en sjöjunfrutårta, en 40- och 7-årstårta och en liten bröllopstårta. Det ska verkligen bli jätteroligt att göra allihop men mest spännade ska det bli att göra bröllopstårtan, den måste ju verkligen bli perfekt, annars försör jag ju deras stora dag. :S  Men det ska nog gå bra. :)
Nu ska jag sova en stund innan nattjobb, ha det så bra i värmen!

Aurora 3 år!

Lilla Aurora älskar blommor och de enda önskemålen från beställaren var att den skulle vara flickig och att det skulle sitta en liten nalle på. Sagt och gjort. Jag blev jättenöjd! Dock måste jag träna lite på att göra figurer och gubbar. :)

Bilden är tagen utan blixt så färgerna blir lite tråkiga, den var mycket mer rosa och inte lika matt som på bilden.


Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, marabou chokladganache, vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

Lilla sjöjungfrun en vecka för tidigt.

Jag fick en beställning av en fd kollega. Han ville ha en tårta till sin dotter med lilla sjöjungrun-tema. Så i fredags höll jag på i flera timmar för att få den färdig men på lördagen dök han aldrig upp. På eftermiddagen fick jag tag på honom och insåg ganska snabbt att jag gjort tårtan en vecka för tidigt! Jag kunde inte göra annat än att skratta och bjöd några vänner på tårta istället. Den var jättegod! :)Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, dumleganache, hallon- och vaniljröra, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp, grädde och marsipan.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall