Tråkväder!

Igår sa dom efter nyheterna att det skulle bli soligt idag och det stod i tidningarna att det skulle bli sol och mellan 18-23 grader. Hmpf! Hela himeln är täckt av moln och det blåser som sjutton! Men jag är lika glad för det. Jag har en lime- och jordgubbscheescake i ugnen som vi ska smaska på när mamma kommer hem från jobbet (bilder kommer) och Ängla verkar piggare idag. Hon hade feber igår, stackarn!
Jag ska också sätta in bilder på bordet och stolarna jag fick av mormor och morfar så dom kan se hur det blir.


Det blev ett kort inlägg idag, äggklockan ringer och jag måste fixa med min mumsiga cheescake.
Ha det så bra i blåsvädret!


Tjejvecka!

Jag och Ängla ska bo hos mamma i en vecka när min kära far och lillebror är och fiskar i Norrland. Min underbara familj bor i ett urmysigt hus på landet där man kan springa runt halvnaken (eller helnaken om man känner för det) utan att någon annan än en och annan häst ser det. Jag hoppas att det blir fint väder så vi kan vara ute hela dagarna!

Mamma<3


Jag har lite att göra under den här veckan. När jag var i Sthlm hos mormor senast så hittade jag ett jättefint gammalt runt bord med två fantastiskt vackra stolar till. Möblemanget har tillhört min morfars mor och sedan hon gick bort har möblerna stått i mormor och morfars garage. I alla fall.. Jag fick stolarna, bordet, en lampa och lite porslin. Stolarna ska målas vita och kläs om och bordet ska målas vitt, det också. Det krävs ju lite tid eftersom det ska slipas sen målas ett par gånger. Tur att jag har hela veckan på mig! :)

Min lilla Ängel har varit på bröllop med sin pappa idag. Jag gjorde två inbakade flätor och satte sidenrosetter längst ut. Hon grinade hela tiden men blev nöjd med frisyren så fort jag var färdig. Hon blev så himla söt! Det är hon ju iof alltid. ;)



Det här kortet är inte från idag, med flätorna, det är en av mina favoritbilder på Ängla. <3



Bottnarna till Jennas designtårta.

I Jennas Designtårta hade jag alla regnbågens färger på bottnarna. Jag fick inte med någon bra bild i det första inlägget så jag tänkte lägga till några nu.

Först delade jag upp smeten i sex skålar och färgade med pastafärger.


Sen gräddade jag dom en i taget, lät dom svalna och plastade in dom för att sedan lägga dom i frysen över natten.




Det tar en hel del tid att göra dom här bottnarna så planera väl om du ska ge dig på att göra dom. :)




Jenna blev glatt överaskad av innehållet! :)


Ha det bra och sov gott!


Grattis till Cajsas mamma!

Den här tårtan skulle vara somrig, lite midsommartema och "grattis mamma". Jag vet inte om den är speciellt "midsomrig" men sol, blommor och härliga färger är sommar för mig och jag fick höra att både Cajsa och hennes mamma blev nöjda. Det är ju det som är huvudsaken. :)













Tårtan innehöll: Regnbågsbottnar, jordgubbsmousse, vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och grädde.

Hembakat grötbröd!

Den här limpan har fått mig att sluta köpa bröd! Den är så fantastiskt god (speciellt nybakad) med ost och marmelad på och den går lika bra att göra som frallor.
Mamma har gjort två beställningar; en limpa med riven morot och pinjenötter i och en limpa med rivet äpple och krossade linfrön. Jag tänkte byta ut hälften av mjölet mot rågmjöl också, nyttigt, gott och mättande!
Uppdatering och recept kommer!



Tårtbak med pensionärerna på jobbet!

Inför lite firande med pensionärerna fick jag och några av dom baka tre tårtor. Eftersom det inte var speciellt förberett och inhandlat så fick vi ta vad som fanns. Det blev en jorgubbs- och pärontårta med grädde och smält nougat på. (Det måste ju vara någorlunda lätt att tugga för dom som har löständer eller inga tänder alls.) ;)
Trevligt hade vi och så här blev resultatet:


Mammas äppelpaj!

Jag tror inte att livet kan bli bättre än när mamma bjuder på äppelpaj! MUMS! <3


Mostermys!

Min älskade moster kom ner från Sthlm och hälsade på, självklart bjöds det på chokladiga muffins och jordgubbar till fredagsmyset!


Hej då-tårta!

En kär kollega fick jobb på ett annat ställe och ville bjuda på tårta sista veckan. Det var ett pilligt men roligt jobb med alla små blommor. Det var ett tag sen jag gjorde den här så jag har helt glömt vad jag hade i den.. Men den är spacklad med grädde och täckt och dekorerad med sp. ;)







Tack för mig! ;)

DäckTeam!

Min kära vän Jockes son slutade på sin praktiskplats på DäckTeam för sommaren och ville bjuda på tårta näst sista dagen. Självklart sa jag och fixade en DäckTeam-tårta! :)





Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, hallonröra, dumleganache, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

Grattis Sofia! Fast på spanska.. ;)

Jag måste faktiskt erkänna att jag inte kommer ihåg vad jag har i den här tårtan, det var ett tag sen jag gjorde den. Det var i alla fall två ljusa bottnar och en chokladbotten i mitten. Hmm, jag tror att det var vaniljkräm och marabou chokladganache i den.. Jo, det var det nog. :) Spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.







Mitt lilla hjärta satt och muttrade över att hon inte fick smaka tårtan. <3

Studenttårtor till Änglas farbror!

Änglas farbror gick bygg och tog studenten för några veckor sen och jag fick den stora äran att göra hans tårtor. :)
Den ena tårtan skulle vara i Byggare Bob-stil och den andra fick jag göra som jag ville, det blev en traditionell studentmössa.








Nu ska här virkas!

Jag hittade dessa söta mönster till cupcakes och småkakor och var tvungen att köpa både mönstret och de underbart söta små nystanen. Tanken är att jag ska fylla mitt kakfat och göra ett par kakor till Ängla i födelsedagspresent. Hon fyller den 28/8 så jag måste snart sätta igång! :)
Bilden är inte den bästa, den är tagen med mobilen sent på kvällen.


Lillebrors skolavslutning!

När min lillebror hade skolavslutning skulle han vara hos mig på eftermiddagen och självklart måste första sommarlovstimmarna firas med gottgott!














Gamla fina koppar, precis vad jag letat efter.

För ett par veckor sen var jag och familjen på söndagsmiddag hos min mammas svärmor. Hon bjöd på underbar mat och en supergod jordgubbstårta till efterrätt. Efter fikat satt jag och mamma och tittade i skåpen på en gammal servis och längst in i skåpet hittade jag tre koppar med fat som Margit (mammas svärmor) fått av en äldre dam. Jag fullkomligt tjöt av glädje när jag fick kopparna! Den översta är min favorit! Vart hittar jag fler såna? Någon som vet?











Ha det så bra i regnrusket!

Bilder från påsk, bättre sent än aldrig!

Bättre sent än aldrig! ;)






Jennas designtårta!

Min allra bästa vän kom ner från Göteborg med sin kille och hälsade på. Jenna hade med sig sin mamma som bor i närheten av mig så jag städade som 17 för att imponera och självklart skulle Jenna få en tårta gjord speciellt för henne. Jenna älskar skor och handväskor så vad skulle vara mer passande än just det på tårtan?
Jag ville att det skulle "hända något" i tårtan så jag gjorde flera bottnar i olika färger. Det blev en stor succé! :)

Kika på Jennas blogg!









Tårtan innehöll: Färgade bottnar, limemousse, vit chokladganache, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och silverkulor.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall