Elias 2 år!

En ungdomskompis som jag inte har träffat på nästan tio år hörde av sig och ville ha en tårta till sin son som fyllde två i onsdags. Han berättade att Elias gillar bilar och att han själv har upptäckt och älskar tåg. Så det är väl klart att han ska få en tågtårta! :) Jag fick helt fria händer, så länge det var bilar eller tåg med på tårtan.
Det här var nog den roligaste tårtan jag har gjort, det var så kul att sitta och pyssla med tågen och försöka få dom så lika ett tåg som möjligt. Jag menar; Elias måste ju se vad det är på tårtan, annars är det väl ingen idé. ;)
Jag hoppas alla blir nöjda och att Elias får ett underbart kalas i morgon! Grattis! :)

Efter ett par timmars arbete blev den så här:Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, hallon/vaniljfluff, dumleganache, spacklad med grädde, täckt med p, dekorerad med sp och marsipan.

Lottas födelsedagstårta till sin man!

Kära lilla Lotta ville ha en tårta till sin man som fyllde 49 år härom veckan. Men istället för "Grattis" ville hon att det skulle så "Jag älskar dig" och att det skulle vara hjärtan på. Och fyllningen skulle vara densamma som i den senaste jobbtårtan.
Jag hoppas Johan gillade tårtan lika mycket som Lotta gjorde! :)Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, limemousse, dumleganache, spacklad med grädde, täckt med marsipan/sp och dekorerad med sp och marsipan.

Tårta till jobbet! (igen)

..fast den här gången var det min kära mor och en kollega till oss som beställde en till helgfikat. (Jag och mamma är på samma jobb)
Blommigt och rosa skulle det vara, dom blev nöjda och tårtan gick åt! :)

Det roliga med att göra tårtor är att fixa med dekorationerna och sen att dekorera! Här har jag gjort alldeles för många blommor och blad så jag la dom som blev över i en liten burk så jag kan använda dom till en annan tårta. :)

Och så här blev den:


Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, limemousse, dumleganache, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

Jobbtårta till Stefan!

Stefan har fyllt år och ville ha med sig en tårta till jobbet men istället för den traditionella "Grattis-tårtan" ville han ha en där det stod "Stronger together", något dom har väldigt kul åt på jobbet. :) Den blev väldigt uppskattad och Stefan fick ett par extra poäng hos cheferna. :)

Så här blev den i alla fall:

Taget med blixt:

Taget utan blixt:


Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, limemousse, daimganache, spacklad med grädde,  täckt och dekorerad med sp.


Elvis!

Min mormor och morfar åkte till Kina i lördags och lämnade hunden Elvis hos oss. Elvis är en jättemysig, något bortskämd fransk bulldog som alltid har gillat att ligga där många andra hundar aldrig ens skulle fundera på att lägga sig. Till exempel i Änglas lilla fåtölj. :)


Tacopaj och lördagsmys med Ängla!

I lördags efter att Åsa hade hämtat sin tårta gick jag och Ängla och handlade lördagsgodis och varor till middagen. Vi bestämde oss för tacopaj och jisses vad gott det var! :)Grattis Åsa!

I fredags fyllde en kollega till mig år och ville ha en tårta till lördagens fest. Eftersom hon inte firar sin födelsedag utan våren istället så ville hon inte ha en traditionell "Grattis Åsa .. år!" men ändå lite födelsedagsaktig med hennes favoritfärg rosa. Därför blev det en rosa tårta med Åsas ålder i blommor. :)
Den vart väldigt uppskattad och omtyckt av alla gäster. :)

Bild tagen utan blixt.


Bild tagen med blixt.


Tårtan innehåller: Ljsa bottnar, dumleganache, jorgubbsmousse, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och sockerkulor.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall