Underbara morotsmuffins!
Idag har jag med mig morots cupcakes till jobbet som vi ska smaska på till eftermiddagskaffet. Recept på dessa kommer!
Hoppas alla har en bra dag, trots regn! :)
Hjälp mig att välja!
Recept-Päronmousse!
2 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde
*Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
*Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
*Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran.
*Rör om tills gelatinet smält.
*Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
*Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden.
*Låt stelna i kylskåp i ett par timmar.
Recept-Blåbärsmousse!
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
Recept-Vaniljmousse!
Vaniljmousse!
2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås t.ex. snabbmarsan 1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
2 dl vispad grädde
Gör så här:
Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker.
*Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten o smält det sedan i en kastrull.
*Rör ner gelatinet i vaniljröran.
*Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran.
*Låt stå över natten övertäckt i kylen.
Recept-Pepparkaksmousse!
Pepparkaksmousse!
100g mörk blockchoklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
10-12 pepparkakor
eventuellt starkt kaffe, rom eller whisky som smaksättning
Gör så här:
*Krossa pepparkakorna i en mortel eller matberedare.
*Dela blockchokladen i bitar och smält i ett vattenbad.
*Rör ner äggulorna i chokladen och låt den svalna.
*Vispa grädden lagom hårt, den ska vara len och luftig.
*Blanda försiktigt ner hälften av grädden med en stor sked i chokladen så att det blandas väl.
*Vispa ner resten av grädden och pepparkakskrosset i blandningen- försiktigt igen så att moussen behåller sin luftighet.
*Häll upp moussen i små formar om den ska ätas som dessert eller i en skål om den ska stå på julbordet. Ställ i kylskåp för att stelna.
*Dekorera med pepparkakor före serveringen.
Recept-Kokosmousse!
Kokosmousse!
2 dl Creme fraiche
1½ dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl kokosflingor
Gör så här:
*Blanda samman creme fraiche och socker i en bunke. Blanda tills sockret löst upp sig.
*Vispa grädden ganska hårt
*Ha i kokosen i creme fraiche blandningen. Blanda.
*Ha sist i grädden och blanda ordentligt.
*Låt stå i kylen minst 3 timmar så att fyllningen stabilisera sig, kokosen suger åt sig vätska och blir mjuk och god.
Recept-Jordgubbscurd
Det här receptet hittade jag på Pernillas underbara blogg. Jag har inte provat att göra den än men funderar på att göra det i morgon, det låter nästan för gott för att vara sant! ;)
Recept-Fluffy white frosting
2 äggvitor
*Värm socker, vatten och ättiksprit/citronjuice i en kasrull tills det sjuder. Ta av från plattan.
Recept-Cream cheese frosting!
100g cream cheese
60 g mjukt smör
300 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Saften från en halv citron
*Vispa ihop allt utom cream cheesen till en krämig smet.
*Vispa i cream cheese.