Underbara morotsmuffins!

Idag har jag med mig morots cupcakes till jobbet som vi ska smaska på till eftermiddagskaffet. Recept på dessa kommer!
Hoppas alla har en bra dag, trots regn! :)


Hjälp mig att välja!

 
Jag har hittat en tävling där man ska skicka in en bild på sin finaste tårta, men jag har ingen aning om vilken tårta jag ska skicka in. Allra helst hade jag velat skicka flera stycken, men det går ju inte. :)
 
 
Kan ni hjälpa mig? Vilken tårta tycker ni att jag ska skicka in som tävlingsbidrag?
 
Alla tårtorna hittar du HÄR.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recept-Päronmousse!

Päronmousse!

4 gelatinblad
1 burk päronpuré (finns i barnmatshyllan)
2 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde

Gör så här:

*Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
*Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!

*Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran. 
*Rör om tills gelatinet smält. 
*Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.

*Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden.
*Låt stelna i kylskåp i ett par timmar.

Recept-Blåbärsmousse!

Blåbärsmousse!
 
4 gelatinblad 
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
 
*Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
 
*Tina blåbären (om de är frysta) och mosa dem sedan med stavmixer till en puré.
 
*Lägg blåbärspuré och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
 
*Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén. Rör om tills gelatinet löst sig.
 
*Ställ åt sidan och låt svalna lite. Under tiden vispar du grädden.
Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.
 
*Låt stå i kylen i ca två timmar så den stelnar.

Recept-Vaniljmousse!

Vaniljmousse!

2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås t.ex. snabbmarsan 1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
2 dl vispad grädde

 

Gör så här:

Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker.

*Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten o smält det sedan i en kastrull.

*Rör ner gelatinet i vaniljröran.

*Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran.

*Låt stå över natten övertäckt i kylen.


Recept-Pepparkaksmousse!

Den här moussen passar alldeles utmärkt nu när julen närmar sig,
jag ska nog ha den i Änglas Lucia-tårta till dagis. Kanske tillsammans med en lingonmousse?
 

Pepparkaksmousse!

100g mörk blockchoklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
10-12 pepparkakor
eventuellt starkt kaffe, rom eller whisky som smaksättning

 

Gör så här:

 

*Krossa pepparkakorna i en mortel eller matberedare.

 

*Dela blockchokladen i bitar och smält i ett vattenbad.

 

*Rör ner äggulorna i chokladen och låt den svalna.

 

*Vispa grädden lagom hårt, den ska vara len och luftig.

 

*Blanda försiktigt ner hälften av grädden med en stor sked i chokladen så att det blandas väl.

 

*Vispa ner resten av grädden och pepparkakskrosset i blandningen- försiktigt igen så att moussen behåller sin luftighet.

 

*Häll upp moussen i små formar om den ska ätas som dessert eller i en skål om den ska stå på julbordet. Ställ i kylskåp för att stelna.

 

*Dekorera med pepparkakor före serveringen.


Recept-Kokosmousse!

Kokosmousse!

2 dl Creme fraiche
1½ dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl kokosflingor

 

Gör så här:

*Blanda samman creme fraiche och socker i en bunke. Blanda tills sockret löst upp sig.

*Vispa grädden ganska hårt

*Ha i kokosen i creme fraiche blandningen. Blanda.

*Ha sist i grädden och blanda ordentligt.

*Låt stå i kylen minst 3 timmar så att fyllningen stabilisera sig, kokosen suger åt sig vätska och blir mjuk och god.


Recept-Jordgubbscurd


Det här receptet hittade jag på Pernillas underbara blogg. Jag har inte provat att göra den än men funderar på att göra det i morgon, det låter nästan för gott för att vara sant! ;)
 
Jordgubbscurd!
 
200 g jordgubbar
2,5 dl socker
Rivet limeskal
2 ägg
80 gram smör
1 msk maizena
 
 
 
Gör så här:
*Fyll en kastrull med vatten och låt vattnet koka upp.
*Sätt en skål som är lite större än kastrullen ovanpå kastrullen så det blir ett vattenbad.
 
*Dela jorgubbarna i mindre bitar och lägg dem i skålen.
*Häll på sockret och limeskalet.
*Rör om tills sockret är upplöst.
 
*Ha i ett ägg i taget och rör om och tillsätt sedan smöret.
*Till sist ska Maizenan i och rör sedan om tills allt är blandat.
 
*Koka i cirka 15 minuter, rör om då och då.
*Efter ett tag tjocknar röran och det är klart när man kan dra med skeden och den lämnar spår.
 
Curden stelnar mer när den svalnat och stått i kylskåp, då blir den så där trögflytande som "vanlig" citroncurd är.

Recept-Fluffy white frosting

Kommer ni ihåg Änglas 3-årstårta, det stora berget av rosa fluff? Fluffy white frosting påminner mycket om innehållet i kokos toppar och passar lika bra på tårta som på muffins.
 
 
Fluffy white frosting!
 

2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk ättiksprit/citronjuice
ev. hushållsfärg/karamellfärg
 
Gör så här:
 

*Värm socker, vatten och ättiksprit/citronjuice i en kasrull tills det sjuder. Ta av från plattan.
*Vispa äggvitorna och vaniljsockret med elvisp tills det bildas mjuka toppar när du lyfter vispen.
*Droppa försiktigt ner sockerlagen i äggvispet under konstant vispning. Detta får gärna ta ett par minuter.
*Fortsätt att vispa fluffet tills det blivit kallt.
*Spritsa/spackla din tårta eller dina muffins.
 
Lycka till! :)

Recept-Cream cheese frosting!

Det här är en väldigt söt, men himla god, frosting!
 
Cream cheese frosting!

100g cream cheese
60 g mjukt smör
300 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Saften från en halv citron
 
Gör så här:

*Vispa ihop allt utom cream cheesen till en krämig smet.
*Vispa i cream cheese.
*Spritsa eller bred på dina muffins.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall