Friska citronmuffins!


På förfrågan av Cajsa kommer här receptet på fantastiskt goda och saftiga citronmuffins. :)


Receptet räcker till ca 12 st muffins.


Du behöver:


3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av en citron



Gör så här:


1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Rör ner rivet citronskal och saften av en citron.
6. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt muffinsarna svalna helt innan du spritar på en god topping eller ät dom som dom är, det funkar precis lika bra. :)


Grattis lilla Ester!









Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, fylld med hallon-/vaniljkräm och dumleganache, spacklad med vit chokladsmörkräm, täckt och dekorerad med hemmagjord sp.

Ajlas draktårta!

Noahs storasyster Ajla älskar drakar. Så när deras mamma bad mig göra en tårta till Ajla var det självklart vad som skulle sitta på. Då mamman i familjen inte är så förtjust i sp eller grädde undrade hon om jag kunde ha något annat på, det blev en jättegod och krämig vit chokladsmörkräm som jag färgade grön för att få en "gräsig" känsla. :)







Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, fylld med blåbärskräm och mjölkchokladganache, spacklad med vit chokladsmörkräm, dekorerad med hemmagjord sp och ätbart glitter.

Till Lucas på 6årsdagen!

Lucas ville ha en tårta med Ninjago på och självklart fick han det! Den här tårtan var väldigt enkel att göra, det skulle ju inte vara slätt på varken sidorna eller uppe på tårtan. Himla smidigt! :)



Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, fylld med hallon-/vaniljkräm och dumleganache, spacklad med vit chokladsmörkräm, täckt med marsipan, dekorerad med sp.


Inte längre 39..

Min finfina vän som hade med sig cupcakes till svärföräldrarna när hon träffade dom första gången ville överaska sin fina Daniel på hans 40årsfest. Daniel håller på att ta flygcertifikat så vad passar bättre än ett flygplan på tårtan? :)









Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, fylld daimchokladganache och  limemousse, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och ett plan från leksaksaffären.

Grattis Elias! :)

Lilla Elias börjar bli stor och bestämde sig för att Nalle Puh skulle få pryda han födelsedagstårta. Jag tror han blev lika nöjd det här året som han blev med förra årets tågtårta.






Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, fylld med polkagrisfluff och mjölkchokladganache, spacklad med vit chokladsmörkräm, täckt och dekorerad med sp.

Mumsiga cupcakes för att impa på svärföräldrarna.

Min finfina vän skulle träffa sina svärföräldrar för första gången och var en aning nervös. Så jag rörde ihop ett par hallon-/blåbärsmuffins med lite mjölkchokladganache på som hon skulle ha med sig, mumsiga cupcakes är en bra "icebreaker" tycker jag. ;)




Lillebrors tårta!

Min lillebror ville ha en tårta med sig till skolan när han hade fyllt år. En fredag skulle han ha hand om klassens timme och passade på att ha ett tårtquiz när dom hade ätit. Jag fick i uppgift att skriva ner innehållet i tårtan; bottnarna, fyllningarna, spn, varenda liten ingrediens. Och så skulle klassen gissa. Han är finurlig min bror. :)

Förra året gjorde jag den HÄR tårtan till hans födelsedag. Det var då allting började. Han bad mig att göra en Super Mario tårta så jag surfade runt på nätet för att få lite inspiration och där öppnade sig en helt ny värld! Att det fanns så många som gör tårtor hade jag ingen aning om! Efter den stunden har det bara fortsatt och jag bakar mer än nånsin! :)





Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, fylld med hallon-/vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och marsipan.

Sandra och Peters kärlekstårta. <3

Sandra ville ha en tårta till hennes och Peters 4årsdag som skulle vara en romantisk överaskning till Peter. Han hade blivit glatt överaskad. :)





Vad tycker ni, är den romantisk?


Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, fylld med hallon-/vaniljkräm och dumleganache, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall