Två jobbtårtor på samma kväll!

Igår gjorde jag två tårtor. Den ena var till en kompis som jobbar på SSS i Växjö. Han ville ha säkerhetsloggan på tårtan och självklart fick han det! :) Den andra tårtan var till en kompis till min pojkvän. Han har lite åldersnojja och ville absolut att det skulle stå "Erik 20 år" på tårtan. Jag ska inte avslöja hans riktiga ålder men jag tycker absolut inte att det är en ålder att vara rädd för. ;)



Tårtan innehåller: Chokladbottnar, hallon- och vanilj-röra, dumleganache, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med mp/marsipan.





Tårtan innehåller: Chokladbottnar, vaniljkräm, daimganache, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.


Jag fick veta i eftermiddags att tårtorna smakade jättebra, det är alltid lika roligt att höra! :)

Mormors tårta!

Min underbara mormor kom ner i helgen och jag ville överaska henne med en tårta. Hon blev jätteglad och tårtan var underbart god, om jag får säga det själv!



Tårtan innehåller: Ljusa bottnar, limemousse, vit chokladganache, spacklad med grädde, täckt med marsipan och dekorerad med sp.

En himla massa tårtor!

På fredag kommer min älskade mormor ner från Stockholm och stannar till på tisdag. Självklart ska hon få tårta efter en så lång bilfärd! Mormor älskar vit choklad och lime så det blir fyllningarna i tårtan. Jag har lite idéer till dekorationen men det låter jag vara osagt ifall det blir något helt annat! :)
Till lördagen ska jag göra en födelsedagstårta till min kära styvfar och hans bror som har fyllt år i veckan. Jag har ingen aning om vad jag ska ha i tårtan eller hur den ska se ut, jag ska sätta mig ikväll och skissa lite på det.
Till på tisdag har jag två beställningar, en födelsedagstårta och en företagstårta. Båda ska bli väldigt roliga att göra!
Och sist men inte minst ska jag göra en födelsedagstårta till en jobbarkompis till på lördag. (Nästa vecka) Hon är en väldigt rosa person så det får ju bli en väldigt rosa och "vårig" tårta eftersom hon aldrig firar sin födelsedag, hon firar in våren! ;)

Jag ser fram emot en vecka fylld med tårtor! :)

Prinsesstårta till lördagsmyset!

I lördags var jag, Stefan och Ängla bjudna till en kompis och hennes man på middag och spelkväll. Jag gjorde så klart en tårta att mumsa på till kaffet. Det blev en riktig prinsesstårta med krona och allt. :)
Jag har länge varit sugen på att göra geishaganache och tog nu tillfället i akt när jag skulle få smaka på tårtan själv. Tyvärr var det en besvikelse, geishasmaken försvann nästan. Men nu vet jag det till nästa gång! :)
(Kronan på tårtan är inte fläckig, det är glitter som inte ville göra sig fint på bild.)



Tårtan innehöll: Chokladbottnar, geishaganache, jordubbs- och vaniljröra, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

Chokladganache!

Denna underbart goda fyllning måste jag dela med mig av! Den går lika bra att ha som efterrätt, gärna tillsammans med en god bärsås.

*200 g valfri choklad (dumle, geisha, chokladkaka, vilken som helst egentligen)
*3 dl grädde

Värm grädden i en kastull, den får absolut inte koka!
Lägg i chokladen och rör tills den har smält ihop med grädden.
Låt chokladgräddden svalna i en bunke du kan vispa i, ställ sen in den i kylen i minst 6 timmar. (helst över natten)
Vispa med elvisp till ett härligt fluff.

Ät och njut!

Den här ganachen är gjort på Marabous mjölkchoklad med smartiesbitar i. Mums!

Star Wars till Christopher!

Min första beställning är till en stor kille på hela fem år som ska ha kalas i morgon. Hans pappa hörde av sig till mig och sa att Christopher gillar Star Wars och undrade om jag kunde göra två tårtor med det temat. Ingenting är omöjligt, tänkte jag, och tackade ja till den ärofyllda uppgiften! Och nu, snart kl 2 mitt i natten, 13 timmar senare, är jag färdig! (En lunch med mitt hjärta och ett snabbt besök på ica inräknat.) Jag har haft jätteroligt och tiden flög iväg! Nu hoppas jag att alla blir nöjda i morgon, och självklart att lillkillen gillar dekorationen! :)
Här kommer lite bilder:

Tårtan är fylld och redo att spacklas, täckas och dekoreras!



Färdig!


Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, limemousse och mjölkchoklad- (med smarties) ganache, spacklad med grädde, täckt med marsipan, dekorerad med sp och marsipan.



Redo att spacklas, täckas och dekoreras:



Färdig!


Tårtan innehöll: Chokladbottnar, vanilj-/jorgubbsmousse och vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och marsipan.

Våren försvann lika fort som den kom!

16:50
Vi fick ju i alla fall ett par timmars sol innan regnet och snön kom tillbaka, man ska vara glad för vad man får! :)
Jag sitter och väntar min andra hälft, vi ska åka in till stan och köpa tårtlådor när han slutar jobbet. Jag har letat lite efter billiga lådor eftersom det är en aning otympligt att frakta tårtorna i lådor från Stefans jobb. Dom är en aning för stora och ganska mycket för höga! Jag ringde till MaxiBageriet och frågade om jag kunde få köpa ett gäng, det var inga problem, och dom kostar bara fem kronor stycket! Mycket bra affär, om jag får säga det själv! :)
Ikväll ska jag börja lite med helgens tårtor, jag ska försöka göra en liten "Yoda" eller den håriga lilla typen från Star Wars-filmerna. Eller kanske båda! :) Jag kan inte riktigt bestämma mig hur den ena tårtan ska se ut, förhoppningsvis kommer idéerna ikväll när jag sitter och pillar med gubbarna.
Tyvärr blev söndagens tårtkalas inställt pga en massa sjuklingar, en ligger på sjukhus och några andra har gått och blivit magsjuka. Uscha! Hoppas dom kryar på sig fort!
Åh, jag saknar mitt lilla Änglatroll! Hon ska vara hos sin pappa tills på söndag. Jag kanske ska göra en liten bakelse till henne på söndag? Nähä, nu är det dags för tårtlåde-köp!
Ha det bra i kylan!

Cake-Pops, för choklad- och kakälskaren!

Jag hittade ett recept på Cake-Pops, kaka på pinne, och var tvungen att prova dom. Jag som älskar kakdeg/smet i alla dess former tyckte att de runda små kakorna smakade fantastiskt!

Jag delar med mig av receptet så alla kan göra dessa mumsiga bollar:

*Mixa ett paket Ballerina tills det blir en smuldeg av dom.
*Blanda i ca 100g Philadelphia Naturell.
*Rulla bollar och lägg på ett fat, ställ dom i kylen en stund.
*Smält valfri choklad i ett vattenbad och klipp ut lagom långa "klubbpinnar" av tex grillpinnar.
*Ta fram bollarna ur kylen, stick en pinne i dom och doppa i chokladen.
*Tryck ner pinnarna i ett frigolitblock eller liknande och låt dom stelna i kylen i någon timme innan servering.

*Njut!

Kalastips!
Slå in frigolitblocket i ett fint presentpapper, då kan Cake-Popsen serveras direkt från "torkstället". :)


Bollarna, på väg till kylen.


Färdigt!

Grattis Aaron 6 år!

Idag fyller en kompis son hela 6 år! GRATTIS! :)
Han gillar lego och jag bestämde mig för att göra lite legobitar i sp i olika färger att dekorera tårtorna med. Jag hoppas att han blir nöjd med tårtorna och att dom smakar alldeles fantastiskt!





Båda tårtorna innehåller:
Chokladbottnar, hallon-/vaniljröra, daimganache, täckt med sp, dekorerad med sp och fp.

Grattis Linus!

Det blev en Super Mario tårta i alla fall! Jag var lite osäker på hur slutresultatet skulle bli och jag blev inte helt nöjd med "gubbarna", men lillebror och hans kalasgäster tyckte att den var jättefin! Och god vad den också! :)
Min kära mor fick önska innehållet och det blev samma fyllning som den jag gjorde till  jobbet.




Ljusa bottnar, dumleganache, hallon-/vaniljröra, täckt med sp, dekorerad med sp, mp och marsipan.

Lördagsfika på jobbet!

Jag tyckte att mina kära arbetskamrater förtjänade en tårta till lördagsfikat, den blev väldigt uppskattad!



Ljusa bottnar, dumleganache, hallon-/vaniljröra, täckt med marsipan, dekorerad med sp och mp.

Första tårtan!

Jag fick i uppdrag av min mamma att göra en Super Mario tårta till min lillebror när han fyllde år. Jag kände att jag ville testa att göra en tårta innan det var dags för lillebrors så jag gjorde en till min pojkvän. Vi bjöd hit ett par kompisar och hade tårtbjudning en lördagskväll, tårtan gick åt och alla tyckte att den var jättegod! :) *puh*
Nästa gång jag gör en tårta med vaniljkräm ska jag ha ett tjockare lager, den försvann lite i smaken och dumlen tog över. Fast enligt gästerna gjorde det inte så mycket, den var väldigt god ändå. :)

Så här blev den:
Den här tårtan gjorde jag till min pojkvän, han fick bestämma vad det skulle vara i och så här blev det:    Chokladbottnar, dumleganache, vaniljkräm, täckt med sp, dekorerad med mp.



Chokladbottnar, dumleganache, vaniljkräm, täckt med sp, dekorerad med mp.

Vilken underbar dag!

Det är riktigt skönt väder ute och våren är på väg, den har vi väntat på länge, Ängla och jag!
Dagen började alldeles fantastiskt! Jag hade fått ett mail från en bekant som undrade om jag kunde göra två tårtor med Star Wars-tema till hans sons födelsedagskalas på lördag. Min första beställning!! Jag är helt överlycklig och har redan en massa idéer!
Idag ska jag göra två tårtor till en kompis son som fyller sex år i morgon, Lego-tema ska det vara på dom. Och så ska jag göra en till, tills på söndag, då min pojkväns kompisar med respektive ska träffas och ha lite tårtbjudning. Jag och pojkvännen ska självklart också vara med. :) Fem tårtor på en vecka, det är inte dåligt det!
Ängla ligger och sover middag, när hon vaknar ska vi ta en promenad och handla lite till tårtorna. Ikväll åker hon till sin pappa över natten och jag ska sitta och göra små legobitar i sp (sugarpaste) innan jag sätter ihop morgondagens tårtor. Jag ska också försöka hinna sätta in lite bilder här på tårtorna jag hittills har gjort.
Ha en underbar och solig dag!

Välkommen!

Efter en del tjat om att jag ska starta en blogg har jag till slut gett mig. Ikväll bestämde jag mig för att i alla fall försöka skapa något som liknar en blogg. ;) Den kommer mestadels handla om mitt nyfunna intresse; tårtor!
Min lillebror ville ha en Super Mario tårta till sitt 10 års-kalas och jag lovade att göra mitt bästa. Det blev en tårta och jag fick mersmak, nu letar jag ständigt tillfällen där en tårta skulle passa fint. :)
Well, enjoy!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall