Kakor, kakor, kakor!

Vi fick besök av min kära mor och lillebror i eftermiddags och lillebror önskade kakor till kaffet. Jag hittade ett recept jag inte provat än i min Cupcakes, Cookies & Cheescakes -bok, helt underbar bok btw!
Det blev mumsiga chokladkakor med smält choklad och strössel på. Ängla gillade dom. ;)



Så här ser min kväll i soffan ut. Kakor, ett stort glas mjökl och virkningen. Det ska bli ett överkast till Änglas säng. Så nu ska här virkas stora mormorsrutor hela hösten!

Till kakorna och mjölken serveras självklart ett underbart avsnitt av Sex & the City. Det är kärlek!


När Ängla ligger i soffan och tittar på barnkanalen...

...så sitter jag bredvid och virkar.
Jag hade svårt för att bestämma mig för om jag skulle virka, baka eller sy idag men till slut kom jag fram till att jag skulle plocka fram virkningen som av någon anledning har legat undangömd i flera veckor. Och för att slå två flugor i en smäll så bestämde jag mig för att virka en cupcake. :)


Stackars lilla sjukling..

Min lilla gosegumma vaknade idag och vart så himla peppad inför dagis. Första dagen på "stora" avdelningen. Vi har pratat om det här i en vecka och idag på morgonen kunde hon knappt bärga sig, hon ville inte ens äta frukost för att det var så "bråttom".
Men så tyckte jag att hon var glansig i ögonen och rosig om kinderna så jag tog tempen. Och så klart har hon feber. 38,7. Alldeles för mycket för att orka springa runt en hel dag på dagis. Så vi fick ringa och säga att hon kommer en annan dag istället. Jisses vad skruttan blev besviken! Hon som hade längtat så länge! <3


Ser ni att Nalle har ett likadant nattlinne som Ängla? Jag hittade dessa för femtio kronor på KappAhl i veckan. Jag älskar rea! :)

Lördag, husrenoveringsplaner och konsert.

I lördags bestämde jag och Ängla oss för att gå bort till Aaron och Liia, Änglas bästa kompisar. Vi hann bara komma utanför porten innan vi mötte två jättesöta hundar, den ena (som hette Molly) ville så gärna att Ängla skulle klappa henne att hon nästan la sig ner på marken. Ängla var lite försiktig först men sen klappade hon båda hundarna och pratade glatt med hussen.




Har ni sett superrean på Cubus? Vi var där i veckan och köpte en massa kläder till både Ängla och mig. De blåa byxorna kostade bara femtio kronor, precis som tröjan hon har på sig.




Sötnosen Liia smaskar på klubban hon fick av Ängla.



Mamma Elin hade tagit med ett gammalt dockhus hem från en loppis hos barnens farfar i Kalmar, planen är att det ska renoveras och bli Liias 2årspresent. Vi satt halva kvällen och planerade och skrev listor på vad som skulle inhandlas. Jisses vad fint det kommer bli!




Under kvällen fick vi gå på konsert där Aaron och hans kompis Emilia sjöng och spelade. Mycket vackert! ;)



Klockan hann bli nio innan småtjejerna somnade men det var ju trots allt lördag. :)



När vi skulle dra oss hemmåt så kom jag på att jag inte hade tagit med mig vagnen, och Ängla sov som en stock. Jag övervägde att bära Ängla hem men det kändes inte som någon vidare bra idé då jag hade både kamera, väska och kläder att bära. Som tur var så kom Elins granne hem precis när jag var som mest fundersam så vi fick skjuts hela vägen hem till porten. Ibland ska man ha tur. :)

Konfirmationsdags!







Tårtan innehöll: Ljusa bottnar, hallon-/vaniljröra, vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och sockerkulor.

Lilla fröken Ängla försvann under bubblorna.

Ängla älskar att bada, gör det helst sjutton gånger om dan, och idag när det öser ner ute så passade ett bad alldeles utmärkt. :)






Vad ska vi hitta på idag tro?

Ett fantastiskt vackert Svenskt/Irländskt bröllop.

I lördags var jag och Stefan på ett underbart bröllop. Claudia och Daniel gifte sig äntligen efter nio år och två barn tillsammans. Det var helt underbart och jag var nära till tårar under hela vigselcermonin. De blandade svenska och irländska eftersom Claudia kommer från Irland och många kom därifrån för att dela dagen med brudparet.




Till förrätt fick vi kräftsallad med rostade hasselnötter och äpple samt chiliolja.
Huvudrätten bestod av helstekt kalvytterfilé med smörstekt svamp, rödvinssås och potatiskaka.
Och till efterrätt fick vi jordgubbsglass med vitchokladparafait samt kolatrippel serverad med fläderblomsmarinerade blåbär.
Gudomligt gott med lite vin till!

Vid varje tallrik fanns en bok om maten, Claudia och Daniel, bordsplaceringen och ett par rader om varje person. Där fanns också en lista på hur man var en god hustru på 50-talet och en uppdaterad version för 90-talskvinnan. De listorna tänkte jag dela med mig av, de var så himla roliga! Enjoy!



I en amerikansk hushållsbok från 50-talet kan man läsa följande råd:

Ha middagen färdig.
Planera ingredienserna redan kvällen före så att du är säker på att rätten blir lyckad och att allt blir klart i tid tills din man kommer hem.

Fräscha upp dig.
Vila i 15 minuter så att du ser fräsch ut när du tar emot din man. Förbättra din make-up och sätt upp håret med ett band.

Städa undan i huset.
Ta en sista runda genom rummen och plocka undan skolböcker, leksaker och papper. Torka av borden med en trasa.

Tänd en brasa i öppna spisen.
När det är kallt under vintermånaderna bör du tända en brasa, som din make kan koppla av framför.

Eliminera alla oljud.
Vid din mans hemkomst ska tvättmaskinen och dammsugaren vara avstängda. Säg till era barn att hålla sig tysta och lugna.

Ha ett vänligt bemötande.
Ge din man ett stort leende och visa att du är glad att se honom. Låt honom prata innan du gör det, för det han har att säga är viktigare.

Låt kvällen bli hans.
Klaga inte om han kommer hem sent eller äter middag på restaurang utan dig. Försök i stället förstå vilket pressat tidsschema han har.

Skapa en lugn atmosfär.
Se till så att ert hem blir en bra plats för avkoppling, så att din man får en chans att återhämta sig fysiskt och psykiskt.

Gör det bekvämt.
Låt honom sjunka ner i en skön fåtölj eller lägga sig i sovrummet. Ha en kall eller varm drink redo, rätta till hans kudde och erbjud dig att ta av honom skorna. Prata med en mjuk och behaglig röst.

Var inte frågvis.
Ställ inga frågor om vad han har gjort under dagen. Kom ihåg att han är husets herre och alltid gör sitt bästa för att vara rättvis och ärlig. Du har inte rätt att ifrågasätta honom.





Den uppdaterade version för 90-talskvinnan:

Ha middagen klar.
Reservera bord i god tid. Om din dag blir för hektisk bör du bara lämna ett röstmeddelande om var och när du vill äta. Detta säger honom att du har haft en dålig dag och ger honom en möjlighet att få dig på bättre humör.

Förbered dig.
Ett snabbt stopp vid smink & parfymavdelningen på vägen hem gör under med ditt utseende och du slipper bli irriterad varje gång han rapar vid bordet. (Glöm ej att betala med hans kreditkort!)

Städa undan.
Ring hushållerskan och informera henne om att hon behövs en dag extra den här veckan. Säg till henne att om barnen har lämnat något på golvet kan hon lägga det i välgörenhetslådan i garaget.

Förbered barnen.
Lämna dem hos mormor!

Minimera oljudet.
Påminn honom när han kommer hem om att tvättmaskinen och avfallskvarnen fortfarande inte fungerar som de skall och att oljudet driver dig till vansinne (men gör det på ett vänligt sätt och hälsa honom med ett varmt leende... då kanske han fixar det snabbare).

Några INTE'n.
Möt honom inte med problem och klagomål, utan låt honom tala först, så får dina klagomål mer uppmärksamhet och stannar kvar i hans minne under hela middagen. Klaga inte om han är sen till middagen. Påminn honom istället om att den som är sist lagar maten och diskar.

Gör det bekvämt för honom.
Påminn honom om var han kan hitta en varm, skön filt om han fryser. Detta visar att du verkligen bryr dig om honom.

Lyssna på honom.
Men låt honom aldrig, aldrig få sista ordet.

Gör kvällen till hans.
En chans att laga tvättmaskinen och avfallskvarnen.

Ditt mål.
Att försöka hålla stämningen uppe utan att påminna honom om att du tjänar bättre än honom.


En stackars liten fjäril...

... hade kraschlandat i Änglas pool hos mamma, den låg där och flaxade för livet när mamma fiskade upp den med ett badmintonrack. Stackarn var dyngsur och fick vandra runt på Bellas (hunden) filt för att torka.
Ängla tyckte det var väldigt intressant att titta på en fjäril på så nära håll, fast när den kom för nära var det lite läskigt också. :)



Tänk vad fort sommaren har gått! Jag skulle ju göra tusen saker och har inte hunnit med hälften!
Vad har ni gjort i sommar?

Grattis Tilde!

Den här tårtan fick jag fria händer med så länge det var färgade bottnar som i Jennas tårta och att det skulle vara färgglatt.
 Och så här blev resultatet:
Ni får ursäkta den dåliga bildkvalitén, jag hann inte ta några bilder med systemkameran innan flickans pappa kom och hämtade tårtan och mobilen är ju inte världsbäst. ;)







Tårtan innehöll:
Färgade bottnar, ahlgrens bilar-fluff, vaniljkräm, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp.

Jorgubb-/limecheescake

En tjej på jobbet hade sin sista dag igår (onsdag) och ville bjuda på cheescake så jag gjorde fem stycken och det både räckte och blev över. De var väldigt uppskattade och Therese var nöjd. Mission accomplished! :)



Mmmm, vad gott det var!!



Lycka till på Vårdcentralen, Therese!


Jag och en annan kollega gjorde väldigt chokladiga kärleksmums med pesionärerna i huset samma dag, självklart glömde jag ta kort på dem men de var de godaste kärleksmums jag ätit! Det var väldigt mycket choklad i; chokladbotten med chokladbitar i och chokladglasyr. Helt underbara! Jag hittade receptet här. Ni bara måste prova!
Nästa gånga jag gör dem ska jag komma ihåg att ta kort! ;)

En förbaskat seg morgon!

Det bara regnar och regnar.. Jag hade helst sovit bort hela dagen men Ängla är inte lika förtjust i den idén så jag ska ta mig i kragen och bli lite roligare. Men först ska vi gå in och hoppa i sängen så Stefan vaknar! :)





Karl-Oskardagarna i Växjö.

Idag har vi varit i stan och gått på "marknaden", det var mest affärer som hade tagit ut sina varor på gatorna och reade ut kläder, böcker, ja allt möjligt egentligen. Vi köpte en varsin chokladmunk, jag och Stefan och Ängla ville ha en slushice sen var vi mest på tivolit och åkte karuseller. Ängla hade jätteroligt och blev mer och mer modig för varje karusell hon åkte, hon fick till och med upp Stefan i det stora parisehjulet!


Jag och Ängla började med att åka lilla parisehjulet.


Ängla älskar tåg och hittade en tåg-karusell. Gissa om hon var glad?! :)




Det gäller att ha koll på handväskan så den inte flyger av!
Hon var så söt, min lilla Ängel, hon gick runt med sin handväska med den lilla plånboken i. Däri hade hon lagt sina guldpengar som hon köpte lotter för. <3


Vi tog en åktur med Aladdin, Anden och den flygande mattan, Ängla skrattade hela vägen.



Ängla hade så klart med sig Mimmi upp i det blå!



På vägen hem somnade Ängla och både jag och Stefan var helt slut. Det tar på krafterna att gå runt i solskenet en hel dag. Men det var det värt! :)



Lillfisen vaknade till när vi kom hem och sen dess har vi bara slappat, pratat med mamma (som fortfarande är i Sthlm) och druckit välling. Jag hoppade över det sista, välling är inte riktigt min grej. ;) Ängla somnade för ett par timmar sen och med den här bilden säger jag god natt och tack för mig.

 
Sov gott, världen!

En alldeles alldeles ny liten bebis.



Den här lilla minishettisen var bara ett par timmar när jag kom hem till mamma så jag var ju bara tvungen att knäppa ett kort. Hon är väldigt liten men absolut inte en av dom minsta! Sötnos!

Glad badtjej!



Ängla bara älskar att bada! Jag måste nästan dra upp henne ur vattnet när läpparna börjar bli blåa. :)

Torsdagsmiddag!

Min kära vän Elin har velat att jag ska göra en tacopaj till henne hur länge som helst. Jag gör det ganska ofta och den är så himla god! (Om jag får säga det själv.) Så vi bestämde att jag och Stefan skulle komma en kväll och ta med oss tacopaj. Samma dag kände jag mig väldigt baksugen och bestämde mig för att göra cookies med vit choklad i. Jag har inte gjort dem på jättelänge och de är fantastiskt goda och är inte lika mättande som en tårta. ;)
Jag glömde så klart att ta kort på pajen men här kommer ett par andra bilder från kvällen:




Tack för en jättemysig kväll, det gör vi om snart igen!


Mamma och mormor!


Mamma och lillebror är och hälsar på mormor och alla andra hjärtegull i familjen i Sthlm. De har varit borta i två veckor nu och det börjar kännas lite tomt. Hoppas de kommer hem snart så jag, Stefan och Ängla kan åka ut och fika! :)



Ni anar inte hur mycket jag saknar er!


Underbara chokladcupcakes!

Dessa muffins har blivit något av en favorit. Dom är lätta att göra och smakar himmelskt, speciellt med en syrlig topping på.
De är lite som kladdkaka i konsistensen men smakar mycket mer choklad, underbart!



Jag la i ett par hallon i varje muffins innan de skulle gräddas..



..och gjorde en hemmagjord hallonmousse att spritsa på några..



..och på resten hade jag en vanilj-/citronmousse med riven choklad i. Den smälte i munnen tillsammans med den chokladiga muffinsen så jag ska försöka komma ihåg hur jag gjorde den! ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall